Träningstights – så väljer du rätt | RELODE.™

Träningstights – så väljer du rätt

Träningstights

Träningstights finns idag i många former och färger. Livet är fullt av komplicerade beslut och valet av tights – och träningskläder överlag – är inget undantag. Vi har, som bekant, ett stort antal träningstights med varierande design och egenskaper. Vi inser att vårt breda utbud inte gör valet lättare för våra kunder.

Föranledda av detta beslutade vi oss för att skapa en heltäckande guide om hur du väljer rätt träningstights. Med ett par enkla knep och en idé om vad du förväntar dig av dina tights blir beslutet mycket lättare att ta. 

 

Val av aktivitet och träningsform

Det första du måste fundera på är till vad du planerar att använda dina träningstights till. Olika träningsformer sätter olika krav på träningskläderna, exempelvis passar ett par träningstights för yoga inte så bra för löpning och vice versa.

Generellt sett är det viktigaste att ens tights följer kroppen på ett naturligt sätt och att de inte begränsar din rörlighet. Utan snarare underlättar rörelserna. På så sätt kan du pusha dig under varje träningspass.

Många använder också tights som ett “mysplagg” då våra träningstights är enormt bekväma. Är du en av dessa personer bör du välja träningstights helt utefter hur bekväma de är att bära precis som när du köper andra myskläder.

 

Fundera på passform och modell

Givetvis spelar också din personliga smak en central roll i valet av träningstights. Precis som med alla kläder vill du köpa träningskläder som representerar din stil och som lyfter fram din personlighet. Vissa föredrar dova färger såsom svart, brunt och beige. Medan andra älskar att klä sig starka färger inför träningspassen. Vidare finns det både långa och korta träningstights (shorts).

Vi har tagit fram flera olika kollektioner med träningstights och de är alla unika i sin design. Därför föreslår vi att du spenderar lite tid med att titta igenom vårt sortiment, för att se vilka modeller du gillar bäst. Dessutom delar vi med oss av våra kunders egna bilder från Instagram. Så att du kan se hur alla plaggen sitter när de används “på riktigt”.

 

Val av material – seamless eller inte?

Slutligen måste du även granska materialet som tightsen är gjorda i. Brukar du träna intensivt och vet av dig att svettas mycket bör du köpa tights i ett material som torkar snabbt. Vill du har ett par riktigt bekväma tights kan vi även rekommendera seamless tights (sömlösa). Dessa plaggen skapas nämligen utan sömmar vilket minskar risken för skavsår och tryckpunkter, dessutom är seamless ett mer hållbart alternativ då man använder mindre material i tillverkningsprocessen.

Här på Relode.se kan hittar du ett stort antal seamless träningstights, men vi erbjuder även tights som inte är seamless. Numera har vi även träningstights i ett ribbat tyg för ökad komfort och mer framhävande egenskaper.

 

Bonustips: behöver du “squat-proof” träningstights?

Vi vill även passa på att lyfta fram så kallade squat proof träningstights, dvs. träningstights som inte är genomskinliga så att du slipper visa trosorna för hela gymmet oavsett hur djupa knäböj du gör.

Letar du efter träningstights som är squat-proof, rekommenderar vi Mercy-kollektionen.