Seamless, vad är fördelarna? | RELODE.™

Seamless, vad är fördelarna?

RELODE - VÅR HISTORIA Läsning Seamless, vad är fördelarna? 3 minuter Nästa Träningstights – så väljer du rätt

 

Seamless sen start

Sedan start har vårt mål varit att skapa slitstarka kläder med otrolig komfort. Och en viktig komponent i denna strävan har varit seamless designs. Fördelarna med seamless är nämligen många, från komfort och passform till hållbarhet.

I följande guide har vi satt ihop en kort introduktion till seamless kläder och en sammanfattning av de främsta fördelarna med denna typ av träningskläder.

 

Vad är seamless egentligen?

Seamless heter sömlös på svenska och är egentligen ganska självförklarande. Det är helt enkelt kläder utan sömmar. Det finns idag ett par snarlika tillverkningsmetoder för dessa textilier.

Grundkonceptet för de olika metoderna är att man istället för att sy ihop bitar av material, stickar ihop materialet redan från början. Det finns också metoder för att 3D-skriva seamless. På så sätt kan vi skapa träningskläder i ett stycke och helt undvika behovet för sömmar, exempelvis vår kollektion (C)implicity

Den unika tillverkningsprocessen resulterar i kläder med säregna egenskaper gällande passform, slitstyrka och design.

 

  • Passform – sitter alltid på plats

Den absolut främsta fördelen med sömlösa träningskläder är passformen. Ett problem med sömmar är att de ofta buktar ut på märkliga ställen framför allt efter att man har tvättat dem ett par gånger. Och vi alla vet hur frustrerande det är när kläder sticker ut och vecklar ihop sig, särskilt när de egentligen ska sitta tight mot huden.

Seamless innebär att vi kan skapa kläder som är skintight på riktigt och som låter dig röra dig fritt även under intensiva träningspass.

 

  • Skönt material – inget skav 

Utan sömmar blir kläderna också mycket mer bekväma att bära. Man slipper skav och tryckpunkter – vilket annars är vanligt när man har elastiska plagg – och kan fokusera på träningen utan att hela tiden behöva rätta till kläderna.

Vi kombinerar dessutom seamless-lösningar med de allra bästa materialen på marknaden. Alla våra kläder är lättviktiga och mjuka mot huden med innovativ design som torkar snabbt.

 

  • Passar alla kroppstyper

Elastiska, seamless träningskläder anpassar sig efter formerna på personen som bär dem. Därmed passar våra kläder alla, oavsett längd och vikt. Vi designar även våra kläder till att framhäva dina naturliga kroppsformer.

Samtidigt förstår vi att inte alla är bekväma med att ha träningskläder som framhäver ens former och därför erbjuder vi även plagg som sitter lite mer löst.

 

  • Hållbar lösning – mindre material och sömmar

En mycket relevant fördel med seamless är hållbarhet. Eftersom man inte använder sömmar och skapar kläder i ett stycke i stället för flera, behöver man inte använda lika mycket material. Därför blir det betydligt mindre restmaterial över efter vår tillverkningsprocess än när man använder traditionella processer. Som pricken över i:et använder vi endast en bråkdel av mängden tråd som många av våra konkurrenter.

Seamless träningskläder är alltså ett bra val för dig men även för miljön och planeten!